Iskun painijoille kaksi sarjavoittoa Tampereelta

9.3.2020

Heinolan Iskun junioripainijat, Aapo Raatikainen ja Miron Issajev, kykenivät sarjavoittoihin Tampereen Voimailijoiden järjestämissä junioripaineissa.

Aapo Raatikainen otteli aloittelijoiden 21 kg:n sarjassa, johon osallistui viisi painijaa. Aapolle tuli neljä ottelua, jotka hän voitti kaikki ennen täyttä otteluaikaa, joko selätyksellä tai kahdeksan pisteen erolla, joka päätti ottelun, ottaen sarjavoiton.

Iloinen yllätys oli Miron Issajevin otteet kilpailuissa. Miron otteli aloittelijoiden 24 kg:n sarjassa, johon osallistui kuusi painijaa. Mironille tuli päivän aikana viisi ottelua, joista hän voitti neljä. Miron kärsi yhden tappion erittäin jännittävässä ottelussa Tampereen KooVeen Veikka Keräselle pistein 10-13. Myös Keränen kärsi muissa otteluissa yhden tappion, joten Mironin sarjavoitto ratkesi sillä, että hänellä oli enemmän selätysvoittoja muista otteluista.

Pirteästi ottelivat myös Iskun Viljo Nykänen ja Roni Laine sijoituttuaan hopealle sarjoissaan.

Viljo otteli 12-vuotiaiden 39 kg:n sarjassa, jossa oli seitsemän painijaa. Sarja oli jaettu kahteen lohkoon ja Viljolle tuli ensin kaksi ottelua, jotka hän voitti molemmat selätyksellä esittäen upeita nikalenkkejä. Sarjan loppuottelussa hän hävisi Tampereen KooVeen Mauno Kauralle pistein 8-0.

Vasta puolisen vuotta painia harrastanut Roni Laine otteli aloittelijoiden 35 kg:n sarjassa, johon osallistui viisi poikaa. Roni voitti kolme ottelua, ja kärsi yhden tappion Tampereen Voimalijoiden Miro Varistolle sijoittuen hopealle.

Jasper Hannula joutui tällä kertaa painimaan muutaman kilon painavampia poikia vastaan, eikä kyennyt otteluvoittoihin sijoittuen seitsemänneksi 12-vuotiaiden 36 kg:n sarjassa.

James Nurmi otteli kovatasoisessa 14-vuotiaiden 59 kg:n sarjassa, ja jäi myös ilman otteluvoittoa, sijoittuen neljänneksi.

Kilpiluihin osallistui 146 painijaa 34:stä seurasta. Seurapisteissä Heinolan Isku sijoittui yhdeksänneksi. Aloittelijoissa Heinolan Isku oli paras seura.