Iskulle kaksoisvoitto Tampereelta!!

12.5.2019

Sarjan 37kg:n palkintojenjako. Vasemmalla voittaja Viljo Nykänen, keskellä hopeamiitalisti Niilo Nurminen ja oikealla pronssille sijoittunut vaasan Hugo Kinnari!

Heinolan Iskun kymmenen pojan painijoukkue osallistui lauantaina hyvällä menestyksellä Tampereen KooVeen järjestämiin kovatasoisiin Uolevi Setälän muistokilpailuihin. Sarjavoittoon asti kykeni Iskulaisista Viljo Nykänen yli 9 vuotiaiden 37 kg:n sarjassa. Viljo otti kolme selätysvoittoa ja kärsi yhden pistetappion. Samassa sarjassa Niilo Nurminen oli myös hyvässä painivireessä varmistaen iskulle kaksoisvoiton. Myös Niilo selätti kolme vastustajaansa ja kärsien Viljolle tällä kertaa selätystappion. Aloittelijoiden 20 kg:n sarjassa otteli myös kaksi Iskulaista, joista Aapo Raatikainen sijoittui hopealle kahdella otteluvoitolla. Roope Saarinen otti yhden otteluvoiton sijoittuen pronssille. Aloittelijoiden 27 kg:n sarjassa oli mukana kokemusta hankkimassa isoista kilpailuista Miron Issajev. Alkukierroksilla Miron kärsi muutaman tappion kokeneemmille vastustajilleen, mutta viimeisessä ottelussaan hän onnistui selättämään porilaisen vastustajansa sijoittuen viidenneksi. Yli 9 vuotiaiden 27 kg:n sarjassa Jasper Hannula otteli myös pirteästi sijoittuen pronssille. Jasper onnistui pronssiottelussa selättämään upealla niskalenkillä porin Väinö Poutasen, jolle hän on aikaisemmissa kohtaamisissa aina hävinnyt. Myös Daruin Rashid esitti kevätkauden parasta osaamistaan sijoittuen pronssille yli 9 vuotiaiden 45 kg:n sarjassa. Daruin selätti kaksi vastustajaansa ja kärsi kaksi tappiota. Yli 9 vuotiaiden 57 kg:n sarjassa otteli myös kaksi Iskulaista. Tässä sarjassa painijat voittivat toisiaan ristiin ja kun voitoista saatavat pisteet laskettiin yhteen, todettiin James Nurmen sijoittuneen hopealle ja Elmer Silvennoisen viidenneksi. Elmeri kykeni voittamaan ensimmäistä kertaa harjoituskaverinsa James Nurmen poikien keskinäisessä ottelussa upealla koko Linden heitolla. Tappiot muissa otteluissa pudottivat Elmerin sijoitusta. James puolestaan kykeni selättämään Elmerin kukistaneet vastustajat. Yli 9 vuotiaiden 68 kg:n sarjassa Joona Pennanen voitti yhden ottelun ja kärsi yhden tappion sijoittuen hopealle. Seurojen välisissä pisteissä Isku sijoittui hienosti seitsemänneksi. Kilpailuihin osallistui 227 painijaa 41:stä painiseurasta. Mainittakoon, että Heinolan Isku oli paras seura yli 9 vuotiaiden sarjassa. Kilpailuissa käytiin yhteensä 430 ottelua.